Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποχωρεί από την παραγωγή ντοκιμαντέρ

173

Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποχώρησε από την παραγωγή του άτιτλου ντοκιμαντέρ της Apple TV+, που αφορά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από τον πρώην μουσικό παραγωγό Ράσελ Ρας (Σίμανς).

«Αποφάσισα ότι δεν θα συμμετάσχω πλέον στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ των Κέρμπι Ντικ και Έιμι Ζίρινγκ και δεν θα μεταδοθεί από την Apple TV+» δήλωση η Γουίνφρεϊ στο «The Hollywood Reporter».

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να γνωστοποιήσω ότι κατηγορηματικά πιστεύω και υποστηρίζω τις γυναίκες. Οι ιστορίες τους αξίζει να ειπωθούν και να ακουστούν. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για το ντοκιμαντέρ, για να φωτιστούν από όλες τις πλευράς, όλα όσα έχουν υποστεί τα θύματα και έγινε σαφές ότι οι δημιουργοί κι εγώ δεν κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό το δημιουργικό όραμα. Ο Κέρμπι Ντικ και η Έιμι Ζίρινγκ είναι ταλαντούχοι κινηματογραφιστές. Σέβομαι αυτό που κάνουν, αλλά δεδομένης της επιθυμίας τους να προβάλουν την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, όπως πιστεύω, πριν να είναι ολοκληρωμένη, αισθάνομαι ότι είναι καλύτερο να αποχωρήσω. Θα συνεργαστώ με την Time to Up για να υποστηρίξω τα θύματα που επηρεάζονται από την κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση».

Το ντοκιμαντέρ, παρά την αποχώρηση της Γουίνφρεϊ, περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Sundance, όπου και θα κάνει την πρεμιέρα του, σύμφωνα με τους κινηματογραφιστές.