today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι. Και οι τρεις δίκες στην Ευελπίδων αναβλήθηκαν, λόγω της απουσίας των αστυνομικών – μαρτύρων, αλλά και διερμηνέα για Γάλλους υπηκόους που συμμετείχαν στα επεισόδια. Παρούσα ήταν και ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του αυτοφώρου, ωστόσο δεν έληψε η ένταση με αλληλέγγυους.

Οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου. Οι αστυνομικοί οι οποίοι δηλώνουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες στη Ματρόζου, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Ματρόζου και τραυματίστηκαν τις επόμενες μέρες, ή και ώρες (Τρίτη), θα υποβάλουν μήνυση σε βάρος των καταληψιών και των δραστών των επιθέσεων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, και μάλιστα μπορεί να ζητήσουν προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ παράλληλα με της εισαγγελίας προκειμένου να υπάρξει μετατροπή των κατηγοριών πλημμεληματικου χαρακτήρα σε κακουργηματικού, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βάρια σκοπούμενη σωματική βλάβη.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ