today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Δρομέας: Φεύγουμε από την Ελλάδα σε 2 χρόνια αν δεν αλλάξει η κατάσταση

Διορία δύο χρόνων δίνει η διοίκηση της Δρομέας προκειμένου να αποφασίσει αν θα μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό.
O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, τόνισε η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ασφυκτική για την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αν δεν δούμε αλλαγή στο οικονομικό περιβάλλον μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα κάνουμε πράξη την απόφασή μας να μεταφέρουμε την έδρα στο εξωτερικό». Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η παρούσα κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

«Υπάρχουν», όπως είπε, «μια σειρά από κακώς κείμενα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα με πιο επώδυνα τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, τη γραφειοκρατεία και τις ελλιπείς παροχές στις βιομηχανικές ζώνες. Ενδεικτικά ανέφερε πως στη ΒΙΠΕ Σερρών, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο, γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα να υφίστανται ζημιές τα μηχανήματα και να ζημιώνεται η εταιρεία με περίπου 300.000 τον χρόνο.
Για τη μεταφορά έδρας οι δύο επιλογές που εξετάζονται είναι Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Μάλιστα στις Βρυξέλλες η εταιρεία λειτουργεί ήδη θυγατρική εδώ και πολλά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ