today-is-a-good-day
21 C
Athens

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι

Σε δύο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται καρέ-καρέ η επιχείρηση της αστυνομίας στα κτήρια που είχαν ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η επιχείρηση στην οδό Ματρόζου:

Στο δεύτερο φαίνεται η επιχείρηση στην Παναιτωλίου:

Η Αστυνομία έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα και βίντεο από drones για τις καταλήψεις των κτηρίων στην οδό Ματρόζου και την οδό Παναιτωλίου.

Το χρονικό των ανακαταλήψεων των δύο κτηρίων στο Κουκάκι:

Το Σάββατο αργά το μεσημέρι ομάδες αντιεξιουσαστών κατευθύνθηκαν στα δυο σφραγισμένα κτήρια στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου όπου μερικοί από αυτούς μπήκαν σταο κτήρια τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκκενώσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Αργότερα ανάλογη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου.

Στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ