today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ν.Φίλης: Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη

«Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχόλιο κυβερνητικών κύκλων.

Στη δήλωση του στο CNN.gr, ο κ. Φίλης σημειώνει πως «αντιθέτως, απαιτείται δραστήρια παρέμβαση του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, ώστε τα παιδιά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να απολαμβάνουν το δικαίωμα σε μια ισότιμη εκπαίδευση και γνώση του ελληνικού πολιτισμού». «Όλα αυτά μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον των ΗΠΑ, ώστε η ελληνική ταυτότητά τους να είναι σύγχρονη και δημοκρατική», προσθέτει.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «κάτι τέτοιο βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με τη χρυσή χορηγία των δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε ένα ιδιωτικό εκκλησιαστικό κολέγιο στη Βοστώνη που έχει μόλις 170 σπουδαστές και σκοπό την εκπαίδευση ιερέων. Πόσο μάλλον που αυτή η χρυσή χορηγία δίνεται σε συνθήκες υποχρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων στη χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ