today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η νέα BMW Σειράς 7 Hybrid plug-in συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης

Στη προσπάθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών να περιορίσουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την χρήση των οχημάτων κάθε τύπου έχει επιστρατευθεί και η υβριδική τεχνολογία. Μάλιστα, φέτος θα αυξηθεί σημαντικά στόλος των οχημάτων που εξοπλίζονται με υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Τα υβριδικά συστήματα είναι τριών βασικών κατηγοριών: Η πρώτη περιλαμβάνει τις υβριδικές μονάδες που απαρτίζονται από έναν βενζινοκινητήρα είτε ντιζελοκινητήρα και έναν τουλάχιστον ηλεκτρικό κινητήρα. Η δεύτερη περιλαμβάνει υβριδική διάταξη που έχει την δυνατότητα να φορτίζονται οι μπαταρίες από το εξωτερικό ηλεκτρικό δίκτυο, αυτή η τεχνολογία ονομάζεται plug-in. Η τρίτη που τελευταία έχει μεγάλη άνθηση λόγω του χαμηλότερου κόστους και του μικρότερου βάρους είναι η Μild Hybrid, η οποία προσφέρει ενέργεια κυρίως στην εκκίνηση του αυτοκινήτου συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωση και επομένως και των ρύπων.

Η BMW, έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην υβριδική τεχνολογία. Η προσπάθεια της να περιορίσει τον μέσο όρο των εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινήτων της, είναι σημαντική και αποτελεί μια ακόμη επιτυχία της πολυτελούς γερμανικής μάρκας.

Η τελευταία έρευνα για την αποτελεσματικότητα της υβριδικής τεχνολογίας αφορά την συμπεριφορά της νέας BMW 745Le με σύστημα Hybrid plug-in.

Όπως ανακοινώθηκε, ανεξάρτητοι ελεγκτές της TÜV Rheinland, διαπίστωσαν ότι μειώθηκαν σημαντικά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις – το λεγόμενο global warming potential (gwp) – του plug-in υβριδικού σεντάν κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή ενός συμβατικού μοντέλου BMW Σειράς 7 εφάμιλλης ισχύος. Όταν μάλιστα γίνεται αποκλειστική χρήση ηλεκτρισμού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το κλίμα σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος είναι μέχρι και 58% χαμηλότερες.

Η διαφορά οφείλεται στη συνεργασία μεταξύ του αποδοτικού, εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ενός ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένου στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Η πιστοποίηση ISO για την αξιολόγηση του κύκλου ζωής της BMW 745Le επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας.

Ο εξηλεκτρισμός του συστήματος μετάδοσης επιτρέπει επίσης στα πολυτελή σεντάν να πραγματοποιούν τις κλασικές καθημερινές διαδρομές, κυρίως στη πόλη, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία είναι από 55 έως 58 χλμ. για τη BMW 745e, από 52 έως 55 χλμ. για τη 745Le και από 51 έως 54 χλμ. για τη 745Le xDrive.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κινείται αμιγώς με ηλεκτροκίνηση με ένα πολυτελές σεντάν, ενώ η μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτρική κίνηση φθάνει έως 110 χλμ./ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ