today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 15,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς,

Συγκεκριμένα η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV  από την εταιρεία Interview δίνει ποσοστό 39.1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24.0% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στην δημοσκόπηση 4.6%.

Το ΚΚΕ λαμβάνει και αυτό 4.6%, η Ελληνική Λύση 4.0%, το ΜέΡΑ25 3.0%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14.7%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 46.6% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 22.8%.

Πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης αναδεικνύεται ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία με 7.1 στην κλίμακα από 1 έως 10.

Ακολουθεί ο Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης με 6.9 , ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης που λαμβάνει 6.8, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 6.8 επίσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 6.7, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με 6.6 και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης που βαθμολογείται με 6.5.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ