today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Το μοντέλο Folli Follie θα υλοποιηθεί ανά περίπτωση και σε άλλες εταιρίες

Aνοιχτό το ενδεχόμενο, να ακολουθηθεί το μοντέλο της Folli Follie και σε άλλες εταιρείες, αφήνει με δηλώσεις του στο BnB Daily, ο Νίκος Κονταρούδης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το μοντέλο θα εφαρμοστεί ανά περίπτωση, ωστόσο, όπως τόνισε, «ευχόμαστε να μη χρειαστεί, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επιθυμεί να εμπλέκεται στις εσωτερικές διαδικασίες των εταιρειών».
Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει την αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, είχε ζητηθεί η αποχώρηση  του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ενός ακόμη μέλους του ΔΣ. Εκτός όμως από την αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:
Καλεί για εξηγήσεις τα μέλη των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων την περίοδο 2015-2016 για ενδεχόμενες παραλήψεις τους σε σχέση με την Folli Follie.
Επέβαλλε πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ στον Γιώργο Κουτσολιούτσο, 500 χιλ. ευρώ στην Folli Follie και 5 εκατ. ευρώ στον Chiu Chuen Law, Διευθυντή και μέλος ΔΣ σε θυγατρικές εταιρίες της Folli Follie στην Ασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ