today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Από το Σίμπενικ στη Βραζιλία με ιστιοπλοϊκό σκάφος για φιλανθρωπικό σκοπό

Ένα θαλάσσιο ταξίδι, με “κυρίαρχο” χαρακτηριστικό την αλληλεγγύη, την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ξεκίνησαν ο οφθαλμίατρος Ντράζεν Γκργκιτς και ο ναυτικός Μπράνιμιρ Βλάγιο, “ενώνοντας” την κροατική πόλη του Σίμπενικ με τη Βραζιλία.

Στόχος του ιστιοπλοϊκού αυτού εγχειρήματος, που έχει φιλανθρωπικό σκοπό, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για το Παιδικό Χωριό SOS Κροατίας (SOS Children’s Village Croatia) και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη θαλάσσια ρύπανση.

Το ταξίδι των δύο ανδρών, για το οποίο δηλώνουν και οι δύο ενθουσιασμένοι, ξεκίνησε από την προκυμαία του Σίμπενικ, με τις οικογένειες και τους φίλους τους να τους αποχαιρετούν και να τους εύχονται ό,τι καλύτερο για την ολοκλήρωση του στόχου τους. Εάν οι καιρικές συνθήκες αποδειχθούν ευνοϊκές, οι δύο άνδρες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο Σιμπένικ το Πάσχα του 2020, δηλαδή στα μέσα Απριλίου.

Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, λόγω του ψυχρού καιρού στη Μεσόγειο, ωστόσο, οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί, δήλωσε ο κ. Γκργκιτς πριν από την έναρξη του ταξιδιού. Το ιστιοφόρο είναι εφοδιασμένο με ένα τόνο τροφής και άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για αυτό το ταξίδι και πάνω απ’ όλα με τις ευχές όλων για την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει οι δύο φίλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ