Υψηλής σημασίας για τις ΗΠΑ η συνεργασία στα θέματα παιδείας

256
ΑΠΕ

Στη σημασία που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην συνεργασία σε θέματα Παιδείας αναφέρθηκε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος κατά την διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, χθες από τον Λευκό Οίκο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνεργασίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ΗΠΑ-Ελλάδας, ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφέρθηκε «στις ενέργειες της Υπουργού Νίκης Κεραμέως και την συμμετοχή της Ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο του ΙΙΕ (International Institute for Education) για την ενθάρρυνση των Αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα».

«Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, για περισσότερους σπουδαστές, επισκέπτες και ανταλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε το γεγονός ότι στην Ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέχει η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δείγμα της σημασίας που αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα της εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε «η Παιδεία είναι ένας τομέας όπου έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος και οι ΗΠΑ ενισχύουν τέτοιου είδους συνεργασίες και ανταλλαγές όχι μόνο για την εκπαίδευση των επόμενων γενιών, αλλά και προς την κατεύθυνση της αλληλοκατανόησης μεταξύ των δυο χωρών. Είναι μια επένδυση για το μέλλον. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ καλά».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Αμερικανός αξιωματούχος, χαρακτήρισε την επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον ως «αναγνώριση της αναβαθμισμένης στρατηγικής συνεργασίας που αντικατοπτρίζει την δέσμευση της κυβέρνησης Τραμπ για την οικοδόμηση θετικών προοπτικών για το μέλλον. Και αυτό σε μια πολύ καλή στιγμή των διμερών σχέσεων, ΗΠΑ-Ελλάδας, σε μια στιγμή όπου ο πήχης των προσδοκιών βρίσκεται πολύ ψηλά».