today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Σ.Πέτσας: Άμεσα οι συναντήσεις Κ.Μητσοτάκη-πολιτικών αρχηγών.Πιθανόν την Παρασκευή

Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κύριος Πέτσας, «τα ραντεβού μάλλον θα γίνουν άμεσα, είναι πιθανό να γίνουν και την Παρασκευή».

«Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούν οι δυο τους, όλα τα θέματα είναι φυσικό να θέλει ένας αρχηγός να τα θέσει και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει», είπε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο τι θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι στη συνάντηση αυτή να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου, δήλωσε στην εκπομπή στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση -10 ετών- δυνατή και έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις -και από τις ΗΠΑ, να αφήσει τη μιζέρια και να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Ερωτηθείς για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον -με μια σειρά δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων- αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται αυτό να επιβεβαιωθεί.

Ανέφερε δε ότι η συνάντηση και η επιβεβαίωση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις τους είναι ένα μήνυμα που θα πάρουν όλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ