today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Η Vogue Italia υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Vogue Italia κάνει μία στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη με το εξώφυλλό της για το πρώτο τεύχος του 2020. Ένα εξώφυλλο χωρίς φωτογράφηση.

Ναι σωστά διαβάσατε. Η Vogue Italia ξεκινάει τη χρονιά χωρίς τα επιβλητικά εντιτόριαλ, της υψηλής ανάλυσης φωτογραφίσεις μοντέλων σε εξωτικά μέρη, κι όλα αυτά για να δείξει ότι σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν οι «The New York Times» ο εκδότης του περιοδικού, Emanuele Farneti, εξηγεί την απόφαση του περιοδικού με μία επιστολή. «Εκατόν πενήντα εμπλεκόμενα άτομα. Περίπου είκοσι πτήσεις και περίπου δώδεκα ταξίδια με τρένο. Σαράντα αυτοκίνητα σε κατάσταση αναμονής. Εξήντα διεθνείς διανομές. Τα φώτα ανάβουν για τουλάχιστον δέκα ώρες ασταμάτητα, εν μέρει κινούνται με βενζινοκίνητες γεννήτριες. Απορρίμματα τροφίμων, από τις υπηρεσίες τροφοδοσίας. Πλαστικό για να τυλίγουμε τα ρούχα. Ρεύμα για την επαναφόρτιση τηλεφώνων, καμερών κλπ…».

Αντί για φωτογράφηση, το περιοδικό επέλεξε μια εξίσου πανέμορφη και εντυπωσιακή εκδοχή για τα εξώφυλλα: εικονογραφήσεις από καλλιτέχνες, όπως η Vanessa Beecroft, η Cassi Namoda, ο Milo Manara και άλλοι. Οι εικονογραφήσεις διατηρούν τη γοητεία της μόδας του περιοδικού, ενώ μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Συνολικά, το τεύχος Ιανουαρίου του Vogue Italia περιλαμβάνει επτά διαφορετικά εξώφυλλα. «Δεν ήταν απαραίτητη η φωτογράφηση κατά την παραγωγή αυτού του τεύχους», γράφουν τα εξώφυλλα. Αλλά ούτε και το εσωτερικό του περιοδικού περιέχει φωτογραφίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ