today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Η συμφωνία του Βιντζηλαίου με τις τράπεζες για τα χρέη της Creta Farms

Παραμονή Χριστουγέννων συναντήθηκε ο Δημήτρης Βιντζηλαίος με τις πιστώτριες τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, συμφωνήθηκε καταρχήν ένα χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη της λύσης για την κρητική αλλαντοβιομηχανία, ενώ τα δύο μέρη ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, 8 Ιανουαρίου.
Στη συνάντηση της 24ης Δεκεμβρίου υπήρχε ένταση στις διαπραγματεύσεις. Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος απαίτησε οι τράπεζες να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου σε ό,τι αφορά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως απείλησε μέχρι και με αποχώρηση από τη διαδικασία. Ωστόσο, το deal οριστικοποιήθηκε, με τις πιστώτριες τράπεζες να δέχονται να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου.
Στην αυριανή συνάντηση, που θα έχουν τα εμπλεκόμενα μέρη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της διάσωσης. Η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Βιντζηλαίος θέλει να προμηθεύσει με πρώτες ύλες το εργοστάσιο της Creta Farms από την Impala στη Βουλγαρία, ώστε να κρατήσει ζωντανή την εταιρεία, η οποία, εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, αντιμετωπίζει προβλήματα εύρεσης πρώτων υλών, ώστε να αυξήσει την παραγωγή της.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία πέρασε ένα διάστημα, όπου δεν παρήγαγε τίποτα, ωστόσο σήμερα παράγει 200 τόνους την εβδομάδα, ενώ πριν την κρίση η παραγωγή ανερχόταν σε 600 τόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ