today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η βασίλισσα Ελισάβετ “προσεύχεται για όλους τους Αυστραλούς”

Τη βαθύτατη θλίψη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, αναφέροντας ότι προσεύχεται για όλους τους Αυστραλούς και ιδίως για τα μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας έστειλε αυτό το συλλυπητήριο μήνυμα ενώ οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας, καταστρέφοντας σπίτια και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών.

“Λυπήθηκα βαθύτατα όταν πληροφορήθηκα για τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές συνέπειές τους σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας”, ανέφερε η 93χρονη μονάρχης. Η βασίλισσα ευχαρίστησε τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας “και εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τις κοινότητες που έχουν ανάγκη”.

“Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους τους Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”, κατέληξε.

Το μήνυμα της βασίλισσας απευθύνεται στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας -τον εκπρόσωπό της στη χώρα- στους κυβερνήτες της Νέας Νότιας Ουαλίας, του Κουίνσλαντ και της Βικτόρια καθώς και σε “όλους τους Αυστραλούς”.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας (BOM) ανέφερε σήμερα ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία, καθώς μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να ενωθούν μεταξύ τους πολλά μεγάλα πύρινα μέτωπα. Η κυβέρνηση έλαβε το πρωτοφανές μέτρο, να καλέσει εφέδρους του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ