Χανιά: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την επικείμενη κακοκαιρία

220
ΑΠΕ

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην Κρήτη μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Στη λήψη αυξημένων μέτρων προχωρά από σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που με ανακοίνωση του καλεί μεταξύ άλλων, όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έχει θέσει επίσης σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου έως τις 9 το βράδυ στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο του νησιού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών στο παραπάνω δίκτυο.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο απόπλους των πλοίων της ΑΝΕΚ από και προς τα λιμάνια της Κρήτης αντί για τις 10:00 το βράδυ θα αναχωρήσουν στις 6:00 το απόγευμα.

Ανοικτός όλο το 24ωρο σήμερα και αύριο θα παραμείνει ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του δήμου Χανίων, ενώ το τμήμα πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στην πλατεία Κατεχάκη αντί του χώρου μπροστά στο Γυαλί Τζαμισί.