today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Δεν είναι έτσι κ.Πρετεντέρη… Γράφει η Βάσω Κόλλια

8Σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα στις 27 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Πρετεντέρης γράφει:«Διότι τι υποσχέθηκε βασικά ο Μητσοτάκης; Να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, Και τι έκανε ο Μητσοτάκης; Έδιωξε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Γράφει η Βάσω Κόλλια*

Υποστηρίζει εν πολλοίς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είχε να κάνει το έκανε. Και αυτό δεν ήταν τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Όχι κύριε Πρετεντέρη δεν στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να φύγει απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και να μείνουν όλα όπως ήταν πριν.

Στηρίξαμε τον Κυριάκο Μητσοτακη γιατί είχε ένα συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την χώρα μας.

Αυτές οι εκλογές δεν ήταν μια απλή εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία. Δεν ήταν της λογικής έλα εσύ, φύγε εσύ. Φύγετε οι κόκκινοι, ελάτε οι μπλε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙζΑ αποχώρησε μέσα στην καταισχύνη που προκάλεσαν τα ψέματα και η διάψευση των προσδοκιών, η καθήλωση της χώρας σε καχεκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η οικονομική καταστολή της μεσαίας τάξης, η γενικευμένη ανασφάλεια από την ασύδοτη δράση των μπαχαλάκηδων και των παραβατικών.

Εκείνο που κυριάρχησε στην συνείδηση των πολιτών είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκινήσει μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος για την χώρα. Μαζί με τη παρατεταμένη μιζέρια η κοινωνία απέρριψε και το μοντέλο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίστηκε από την αμετροπέπεια των στελεχών του και την αλαζονεία στην άσκηση της εξουσίας.

Η κοινωνία επέλεξε την πολιτική πρόταση και το πολιτικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αποτέλεσμα επιλογής και όχι αντίδρασης. Αποτέλεσμα θετικής ψήφου και όχι αρνητικής.

Ο κόσμος πίστεψε και πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ δουλειά μπροστά του παραλαμβάνοντας μία καθημαγμένη χώρα. Να ανατάξει την οικονομία, να υπερβεί τον κρατισμό, να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας των πολιτών στην θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να βελτιώσει την καθημερινότητα.

Οι πολίτες συστρατεύθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί σε αυτήν την χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να νικηθεί ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός. Γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε πρακτικές του παρελθόντος, να έχουμε αυταπάτες μέσω των οποίων τάζουμε στους πάντες τα πάντα αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές και για την πορεία της χώρας. Γιατί η αξιοκρατία θα πρέπει να προηγείται, το δημόσιο να είναι λειτουργικό. Γιατί οι θεσμοί θα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση γιατί η ασφάλεια των πολιτών δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της, γιατί η χώρα οφείλει να έχει ισχυρά αντικρύσματα στο Ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο περιβάλλον.

Γιατί οι νέοι πρέπει να μείνουν στην χώρα, γιατί τα πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν και να μην είναι εστίες ανομίας, γιατί η υγεία πρέπει να παρέχεται σε όλους, γιατί όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, γιατί η τρίτη ηλικία πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μοναδική ελπίδα για αυτήν την χώρα και για αυτό τον στηρίζουν – όχι μόνον γιατί κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – αλλά για να φτιάξει την Ελλάδα από την αρχή. Και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν αλλάζουν όλα από την μια μέρα στην άλλη.

*Η Βάσω Κόλλια είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πλούσιο ερευνητικό έργο, μακρά πολιτική δράση σε διάφορους τομείς δημοσίου ενδιαφέροντος και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ιδρύματα πολιτικής έρευνας. Μετρά πολλές διακρίσεις για το έργο της από διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ