today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Ρεκόρ Σπανούλη με Φενέρ θέλει ο Ολυμπιακός

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες και τον Σπανούλη σε απόσταση 10 πόντων από την κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενερμπαχτσέ το βράδυ της Πέμπτης (2/1, 21:00) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague. Ό,τι δεν κατάφερε στο Παλάου Μπλαουγκράνα, μπροστά στα μάτια του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, θα επιδιώξει να πετύχει μπροστά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε μικρό χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Μπαρτσελόνα και χάθηκε δυστυχώς μία μοναδική συγκυρία για ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, να ξεπεράσει τον “La Bomba” μέσα στο σπίτι του ο Kill Bill, στον πίνακα των σκόρερ. Ο Σπανούλης χρειάζεται 10 πόντους για να καθίσει στον «θρόνο» του πρώτου σκόρερ, αφού μετρά 4.143 πόντους σε 317 αγώνες, ενώ ο Ναβάρο πέτυχε 4.152 πόντους σε 341 αναμετρήσεις στην καριέρα του στη διοργάνωση. Ήδη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού των τριών τίτλων Euroleague απολαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των ασίστ (1.475), των εύστοχων ελεύθερων βολών (1.078) και στη συνολική βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης με 3.927 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και από την Μπαρτσελόνα εκτός και η νίκη απέναντι στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι επιβεβλημένη για τους «ερυθρόλευκους». Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 6 νίκες – 10 ήττες μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα είδε τον Αντώνη Κόνιαρη να απουσιάζει για τρίτη διαδοχική ημέρα από τις προπονήσεις την Τρίτη (31/12) και η συμμετοχή του νεαρού γκαρντ κρίνεται αμφίβολη. Μέρος της προπόνησης έβγαλε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (γόνατο) και έχει περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κόντρα στη Φενέρ. Ο Σέρβος σέντερ είχε απουσιάσει από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Ραντεβού στις 17:00 την Πρωτοχρονιά έδωσε ο Κεμζούρα με τους παίκτες.

Στον αντίποδα, η Φενερμπαχτσέ προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και έχει μία λιγότερη νίκη από τον Ολυμπιακό (5-11). Νέο πρόσωπο στο ρόστερ της Φενερμπαχτσέ αποτελεί ο Μάλκολμ Τόμας, ο οποίος πήρε τη θέση του Βλάντιμιρ Στίματς (έληξε το συμβόλαιό του) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης απέναντι στους Πειραιώτες. Εκτός παραμένει ο Γιαν Βέσελι, με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να αποτελεί πάντως πονοκέφαλο για τον Κεμζούρα και τον Πρίντεζη που θα κληθεί να στον σταματάτησει. Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, ο Νάντο ντε Κολό αποτελεί το πιο ηχηρό όνομα της Φενέρ και «φονικό όπλο» στην περιφέρεια, ενώ ο Ιταλός διεθνής φόργουορντ Λουίτζι Ντατόμε αποτελεί κίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα ταξιδέψει με προορισμό την Αθήνα η αποστοή της Φενερμπαχτσέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ