today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Η Κίνα ανέστειλε τη σύνδεση των χρηματιστηρίων Σαγκάης-Λονδίνου 

Η Κίνα αποφάσισε να αναστείλει προς το παρόν τη σύνδεση των χρηματιστηρίων της Σαγκάης και του Λονδίνου και τις εισαγωγές εταιρειών από τη μια χώρα στη χρηματαγορά της άλλης εξαιτίας των πολιτικών εντάσεων με τη Βρετανία όσον αφορά το Χονγκ Κονγκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πέντε πηγές που δεν κατονόμασε.

Η αναστολή της σύνδεσης των χρηματαγορών — είναι γνωστή με την ονομασία Shanghai-London Stock Connect και σκοπό έχει την οικοδόμηση στενότερων θεσμών της Βρετανίας με την Κίνα — εγείρει ερωτήματα για το μέλλον αυτού του σχεδίου, προσθέτει το πρακτορείο.

Οι πηγές, ανάμεσά τους αξιωματούχοι αλλά και πρόσωπα που εργάζονται για να κλειστούν χρηματιστηριακές συμφωνίες, επισήμαναν όλες ότι η κίνηση έχει πολιτικά αίτια. Οι δύο πηγές επισήμαναν τη στάση του Λονδίνου στις πολύμηνες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Άλλη επισήμανε τα σχόλια της Βρετανίας μετά τη σύλληψη πρώην πλέον στελέχους του προξενείου της στο Χονγκ Κονγκ.

Οι βρετανικές εταιρείες και τράπεζες που ενδιαφέρονται σύνδεση των χρηματαγορών παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην προσπάθειά τους να καταλάβουν πώς εννοεί ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να χειριστεί τις σχέσεις με την Κίνα και το ζήτημα των κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ