today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η νέα McLaren Speedtail, ανοίγει νέους δρόμους στη κατασκευή των supercars

Η McLaren Automotive αποκάλυψε το εντυπωσιακό Speedtail, ένα supercar, το οποίο έχει πρωτόγνωρες προδιαγραφές σε όλους τους καίριους τομείς.

Η McLaren Automotive αποκάλυψε το εντυπωσιακό Speedtail, ένα supercar, το οποίο έχει πρωτόγνωρες προδιαγραφές σε όλους τους καίριους τομείς.

Το McLaren Speedtail κατέχει ένα ρεκόρ στη γκάμα της βρετανικής φίρμας, είναι το ταχύτερο μοντέλο που φέρει τα σήματα της φίρμας. Έχει την δυνατότητα να επιτύχει τη μέγιστη ταχύτητα των 403 χλμ./ώρα, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα πρωτοποριακό μείγμα καινοτόμων υλικών και εξατομικευμένων χαρακτηριστικών.

Το βάρους 1.430 κιλών αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών, ολοκληρώνει το τεστ επιτάχυνσης 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 12,8΄΄.

Το McLaren Speedtail, βασίζεται σε μια εξατομικευμένη δομή από ανθρακονήματα και επωφελείται από την μείωση του βάρους όλων των τμημάτων. Τα περισσότερα τμήματα έχουν κατασκευασθεί από κυρίως από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Ο κινητήρας είναι ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας. Η μέγιστη απόδοση του αγγίζει τους 1.050 ίππους και υποστηρίζει την εκπληκτική απόδοση του πανάκριβου αυτοκίνητου.

Η μέγιστη ταχύτητα των 403 χλμ./ώρα, επιτυγχάνεται σε την πρωτοεμφανιζόμενη λειτουργία Velocity, η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για το Speedtail. Η ανάπτυξη της ταχύτητας που καθορίζει ο οδηγός, βελτιστοποιεί συνεχώς την απόδοση τους υβριδικού συστήματος κίνησης για όσο το δυνατόν υψηλότερη παροχή ισχύος και ροπής, βάσει των προδιαγραφών του συστήματος.

Ταυτόχρονα, αυτόματα μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου με την αλλαγή του ύψους και άλλων παραμέτρων.

Το Speedtail χαμηλώνει κατά 35 χιλ., οπότε το υψηλότερο σημείο του οχήματος απέχει μόλις 1.120 χιλ. από την επιφάνεια του δρόμου.

Μόνο 106 μονάδες θα δημιουργηθούν από την σειρά Speedtail και όλα είναι ήδη πουλημένα. Η αρχική τιμή καθορίστηκε στα 1,75 εκατ. λίρες Αγγλίας, πλέον φόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ