today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

17.3 εκατ. $ στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές!ίσιο της αντιμετώπισης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ επωφελήθηκε από επιδοτήσεις ύψους 135 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (17.3 εκατ. δολάρια) κατά το προηγούμενο 6μηνο, περίοδο που διαδραματίζονταν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Τα γεύματα και οι υπερωρίες για τους αστυνομικούς, από τον Ιούνιο, οπότε και εντάθηκαν οι κινητοποιήσεις, έφθασαν τα 950 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ, τονίζεται στον κατάλογο των εξόδων που δημοσίευσε η τοπική Βουλή χθες.

Σε επερώτηση φιλο-μεταρρυθμιστών και δημοκρατικών βουλευτών στο τοπικό Κοινοβούλιο, το Γραφείο Υπηρεσιών Πολίτη ανακοίνωσε πως το συνολικό ποσόν που διατέθηκε για τη σίτηση των αστυνομικών οργάνων και του πολιτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των 12ωρων βαρδιών, που χρειάσθηκε να καλύψουν για να αντιμετωπισθούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έφθασε τα 50 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Άλλα 85 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ διατέθηκαν για άλλα εργασιακού τύπου επιδόματα, περιλαμβανομένων και των υπερωριών που δόθηκαν στο προσωπικό με πολιτική περιβολή που απασχολήθηκε για 30 ημέρες, τονίζεται στην ίδια αναφορά, που όμως δεν διευκρινίζει τη φύση των επιδομάτων αυτών.

Η αστυνομία δεν θέλησε να απαντήσει άμεσα σε σχετικό αίτημα για σχολιασμό των στοιχείων τούτων που της υπέβαλε το πρακτορείο Reuters.

Η αυθαίρετη δράση της αστυνομίας, που από τον Σεπτέμβριο είχε με επίσημη άδεια την επιχειρεί κατά το δοκούν εναντίον των διαδηλωτών, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέσον, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και καταγγελίες για κακοποιήσεις. Από την πλευρά της, η αστυνομία –που από εξαιρετικά δημοφιλής πλέον αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους πολίτες, σύμφωνα με πρόσφατες σφυγμομετρήσεις– αντιτείνει πως η δράση της εντάσσεται στα θεμιτά πλαίσια της χρήσης βίας για την αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ