today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Τασούλας: Ο Ερντογάν προσπαθεί με τρόπο απειλητικό να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Αν.Μεσόγειο

Για το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη, την προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Το πρόβλημα είναι ότι (ο Ερντογάν) έχει παροξύνει την απειλητική του στάση και προσπαθεί με τρόπο περίπου απειλητικό να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Πρόσθεσε ότι με τις διπλωματικές κινήσεις της, η Αθήνα έχουν δημιουργήσει μια «πολύ εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας» και πως οι τουρκικές ενέργειες αποδοκιμάζονται τώρα από διεθνείς οντότητες και από κράτη της ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Ανατολική Μεσόγειος, είναι μια περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρουν γεωστρατηγικό αλλά και στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας και όταν η Τουρκία παύε πλέον να απειλεί μόνο την Ελλάδα, αν αυτό αναδεχθεί σωστά, μπορεί να είναι «και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της (Τουρκίας) που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις θετικότερες για εμάς».

Για την επίσκεψη του προέδρου του Λιβυκού κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Τασούλας είπε ότι στόχο είχε «να καταλάβουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά», η οποία σημείωσε, είναι κατά της συμφωνίας Ερντογάν – Λιβύης, «όχι γιατί είναι βλαπτική για την Ελλάδα, αλλά για είναι βλαπτική για την ίδια τη Λιβύη».

Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι ο Ερντογάν θα στείλει στρατεύματα στην Λιβύη, ο πρόεδρος της Βουλης απάντησε «ατύπως φοβούμαι έχει στείλει ήδη» και πυρομαχικά και παραστρατιωτικές ομάδες. «Παραστρατιωτικές οργανώσεις δρουν στην Τρίπολη υποστηρίζοντας την κυβέρνηση», δήλωσε.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ