today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Λαμπρός εορτασμός των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη (φωτός)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019, η Θεία Λειτουργία για την εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπων, Αβύδου κ. Κυρίλλου και Ωρεών κ. Φιλοθέου, ενώ στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νήφωνας, του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτ. π. Θωμάς Συνοδινός, οι εφημέριοι του Ναού και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης.

«Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να θεοποιηθεί ο άνθρωπος. Σκοπός του ανθρώπου από τη δημιουργία του ήταν να υποδεχθεί τον Θεό. Με τη γέννηση του Χριστού ο άνθρωπος πραγματώνει το σκοπό του, γίνεται αληθινός. Η θεοποίησή του είναι η αλήθεια του» – αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τονίζει: «Θα ήθελα να πω στους συνανθρώπους μας: Μη ξεχνάτε μέσα στις περιπέτειές σας ότι σας συνοδεύει ο Θεός. Είναι τόσο χαρακτηριστικός ο ευαγγελιστής Ματθαίος όταν εξιστορεί τη φυγή στην Αίγυπτο. Άγγελος καθοδηγούσε στο δρόμο της προσφυγιάς, Άγγελος στο δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα. Όλα ήταν τελικά κάτω από τη σκέπη του Θεού».

«Όσο παράλογο είναι το κακό, τόσο αδιανόητα τα Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Εύχομαι σε όλους αληθινά και ευλογημένα Χριστούγεννα!»- υπογραμμίζει κλείνοντας στο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

πηγή: romfea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ