today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και σωστά. Χωρίς βιασύνη και μαξιμαλισμούς

Σήμερα, πέντε μόλις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ έχει επιστρέψει η αισιοδοξία και η εμπιστοσύνη σε ένα καλύτερο, πιο σίγουρο αύριο.

Αυτό δεν συνέβη ως αποτέλεσμα μίας συγκυρίας. Δουλέψαμε σκληρά ως αντιπολίτευση για να είμαστε έτοιμοι. Κι ως Κυβέρνηση δεν χάσαμε στιγμή. Αυτό μας πιστώνουν οι πολίτες.

*Του Γιώργου Στεργίου

Αποστολή μας είναι να χτίσουμε μία συναντίληψη του μέτρου και της λογικής με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, πέρα από κόμματα και πολιτικές αφετηρίες, που θα προχωράει την Ελλάδα μπροστά. Που θα αφουγκράζεται το νέο που έρχεται και θα το καταλαβαίνει. Θα το αξιοποιεί και δεν θα το δαιμονοποιεί από άγνοια ή από ιδεοληψία.

Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οικοδομώντας ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες η αναμέτρηση με τις χρόνιες παθογένειες που μας ταλαιπωρούν και μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα.

Τίποτα όμως δεν θα γίνει εύκολα. Κάθε μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, κάθε νεωτερισμός στο ξεκίνημά του βρίσκει εμπόδια. Οι δυνάμεις της αδράνειας καιροφυλακτούν. Οι ρέκτες της ακινησίας, μέσα κι έξω από τη βουλή, είναι ακόμη εδώ.

Επιχειρούν να ναρκοθετήσουν το πεδίο. Πρόσφατο παράδειγμα η αναίτια και όψιμη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις ΔΕΚΟ. Εκείνοι που για τέσσερα ολόκληρα χρόνια έκαναν ασκήσεις αφωνίας ενώ συντελούνταν πραγματικά «εγκλήματα» εναντίων όσων υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, με απεργίες και στάσεις εργασίας δυσχεραίνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Ίσως γιατί έτσι θέλουν να τιμωρήσουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες για τη στήριξη που δίνουν στη σημερινή κυβέρνηση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε απέναντι στη χώρα είναι πολύ μεγάλο και ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός. Κάθε μήνας, κάθε μέρα που περνά πρέπει να αφήνει το μεταρρυθμιστικό μας αποτύπωμα. Δεν υπάρχουν μήνες του μέλιτος για τις κυβερνήσεις. Αυτά ανήκουν στην πολιτική μυθοπλασία. Όταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου και φέρνεις μετρήσιμα αποτελέσματα, κάθε μήνας είναι μήνας του μέλιτος.

Θα επιδιώκουμε το γόνιμο διάλογο και θα ακούμε την κοινωνία. Χρέος μας όμως είναι στην κατεύθυνση των αλλαγών να παραμείνουμε αταλάντευτοι και χωρίς πισωγυρίσματα. Να κοιτάμε μόνο μπροστά. Με σιγουριά. Χωρίς βιασύνη και μαξιμαλισμούς. Το ζητούμενο είναι όλα να γίνουν στην ώρα τους και σωστά.

*Ο Γιώργος Στεργίου είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ