today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Μασούτης: Στόχος 10 νέα καταστήματα στην Αττική

Με αύξηση του τζίρου κατά 7,5% εκτιμά ότι θα κλείσει το 2019 ο Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην εξαγορά της Προμηθευτικής, ο μισός τζίρος της οποίας πέρασε στην περυσινή χρήση και ο άλλος μισός στη φετινή.
Τα άλλα καταστήματα της αλυσίδας – δηλαδή αυτά πλην της πρώην Προμηθευτικής – βρίσκονται ελαφρώς υψηλότερα από τα επίπεδα του 2018 και η διοίκηση είναι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία αυτή.
Αναφορικά με τη νέα χρονιά, δρομολογείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. ευρώ.
Εντός του 2020, στόχος της εταιρείας είναι να ανοίξει τουλάχιστον 10 νέα καταστήματα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό κάποιες μεταφορές ή ανακαινίσεις καταστημάτων.
«Αυτό, που μας ενδιαφέρει κυρίως αυτή τη στιγμή, είναι η ανάπτυξη στην Αττική. Ήδη, έχουμε κλείσει και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές, μεγέθους 500-1.000 τ.μ., το μοντέλο super market της πόλης, πάνω στο οποίο έχουμε στηρίξει τη στρατηγική μας», επισημαίνει ο Γιάννης Μασούτης.
Σχετικά με τις διεργασίες στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, ο επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας εκτιμά ότι «θα επαναληφθεί το σκηνικό, που είδαμε και στον τραπεζικό κλάδο, όπου με εξαγορές και συγχωνεύσεις έμειναν στην αγορά μόλις 4-5 εταιρείες. Θα έχει ενδιαφέρον από εδώ και πέρα να δούμε πώς θα γίνει η ανακατανομή της τράπουλας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ