today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδικές φωνές, ουρές αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων, μυρωδιές από ζεστό κρασί και βούτυρο, γεμάτα εστιατόρια και καφετέριες, συνωστισμένα πεζοδρόμια αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση συνθέτουν το σκηνικό της ημέρας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, σήμερα Κυριακή, τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι τις έξι το απόγευμα, ωράριο το οποίο θα ισχύσει και την Τρίτη, που είναι παραμονή των Χριστουγέννων.

Το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου), όπου έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

την Πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν δεκάδες νέοι και συνοδεία μουσικών οργάνων είπαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Και πάλι στην Πλατεία Αριστοτέλους, η ομάδα «Θηλυκότητες της Θεσσαλονίκης» με σύνθημα «η πατριαρχία όλες μας πληγώνει, στον δρόμο και στο σπίτι ποτέ, καμία μόνη», πραγματοποίησε μουσικοχορευτικό δρώμενο ως κίνηση αλληλεγγύης σε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ