today-is-a-good-day
13 C
Athens

Μια μοναδική έκθεση για το Φράγμα του Μαραθώνα

Στις 25 Οκτωβρίου του 1929 εγκαινιάστηκε η κατασκευή της τεχνητής λίμνης και του Φράγματος του Μαραθώνα με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τα Εγκαίνια των σπουδαίων έργων κατασκευής του Φράγματος, καθώς και της τεχνητής Λίμνης του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά εκθέτει τεκμήρια από το Ιστορικό της Αρχείο, προσφέροντας στο κοινό δίοδο γνώσης σε αδημοσίευτο υλικό.

Η Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα» για την ιστορία του Φράγματος του Μαραθώνα, η οποία αποτελείται από στοιχεία του τεκμηριωμένου υλικού του Ιστορικού Αρχείου της ΕΥΔΑΠ και φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) λόγω της μεγάλης προσέλευσης και του έντονου ενδιαφέροντος του κοινού πήρε παράταση ως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020.

 

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας του Φράγματος του Μαραθώνα, τόσο από μηχανικής όσο και από πολιτιστικής και κοινωνικής άποψης.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ένα από τα εμβληματικότερα τεχνικά έργα στην Ελλάδα της εποχής του Μεσοπολέμου μέσα από φωτογραφικό υλικό, αρχιτεκτονικά σχέδια και χάρτες και έγγραφα τεκμήρια όπως συμβάσεις, επιστολές και άλλα επίσημα έγγραφα και βιβλία.

Επίσης, η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα, όπως εργαλεία χρήσης της κατασκευής και της καθημερινής ζωής του Φράγματος του Μαραθώνα στα τέλη της δεκαετίας 1920, ενώ παρουσιάζεται και τρισδιάστατη αναπαράσταση της κατασκευής του.

Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους της εποχής με πλάνα από τις φάσεις του εργοταξίου του Φράγματος του Μαραθώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλάνα τα οποία είχαν γυριστεί με την τεχνική του βωβού κινηματογράφου, έχουν μονταριστεί για το σκοπό της έκθεσης και έχουν επενδυθεί ηχητικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό.

Επιμέλεια έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη

Ώρες και ημέρες λειτουργίας Έκθεσης:

Δευτέρα Κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9:00-13:30

Παρασκευή 9:00-20:00

Σάββατο 11:00-16:00

Κυριακή 10:00-18:00

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Πειραιώς 254, Ταύρος

Περισσότερες πληροφορίες στο  https://www.facebook.com/events/572195596861034/ και στο www.eydap.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ