today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Στον «Μύλο των Ξωτικών» ο Κ. Μητσοτάκης

Μία κοινωνική δομή με καινοτόμα χαρακτηριστικά επισκέφθηκε κατά την άφιξή του στα Τρίκαλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων το οποίο προσφέρει πολύπλευρη υποστήριξη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, παρέχοντας ένα πλέγμα υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του κέντρου και συνεχάρη τους εργαζόμενους για το έργο και την προσφορά τους, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η καταπολέμηση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η πρωτοποριακή αυτή δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και από εκεί παρέχεται ενημέρωση για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς, τις υπηρεσίες αλλά και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Στο κέντρο των Τρικάλων

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Χριστουγεννιάτικο «Μύλο των Ξωτικών», ο οποίος είναι χτισμένος στις εγκαταστάσεις ενός παλιού νερόμυλου στην πόλη των Τρικάλων και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, περιηγήθηκε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, παρακολούθησε εκδηλώσεις και θεματικά παιχνίδια μαζί με τους πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ φωτογραφήθηκε και συνομίλησε μαζί τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη των Τρικάλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του συλλόγου ΑμεΑ «Ελπίδα».

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στα Τρίκαλα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με στελέχη της ΝΟΔΕ Τρικάλων συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστα Σκρέκα και από τους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ