today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Βαρούλκο Seaside: Οι προτάσεις για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Η Αθήνα υποδέχεται τις γιορτές με φαντασμαγορικούς στολισμούς και τα εστιατόριά της σας περιμένουν να περάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όπως σας αξίζει. Από αυτή τη στήλη θα «παρελάσουν» μερικές από τις καλύτερες και πιο πολυτελείς προτάσεις, καθώς πραγματικά πιστεύω ότι αξίζει να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και στους δικούς σας ανθρώπους τώρα που διανύουμε τις ωραιότερες μέρες του χρόνου.

Ξεκινώ με το πολυβραβευμένο Βαρούλκο Seaside που έχει μπει ήδη στο εορταστικό πνεύμα, με τις ατμοσφαιρικές του σάλες να είναι στολισμένες στα χρώματα του λευκού του χιονιού και του χρυσού, χρώματα  που αναδεικνύουν μοναδικά τη λάμψη και τη θαλπωρή των ημερών.

Αυτή την περίοδο κάθε στιγμή αποτελεί ευκαιρία για γιορτή με αγαπημένα πρόσωπα. Με οδηγό αυτή την παραδοχή η ομάδα του Βαρούλκου Seaside προτείνει πιάτα, κλασικά και νέα, δημιουργικής θαλασσινής κουζίνας τόσο για το για το γεύμα όσο και για το δείπνο.  Ειδικά όμως για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  οι προτάσεις μενού περιλαμβάνουν κι άλλα πιάτα.

Για την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει σούπα βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με βούτυρο τρούφας και μπριός, καβούρι με πράσινο μήλο, ζελέ από νερό τομάτας και ζωμό καβούρι, χριστόψαρο με αγκινάρες αλά πολίτα και καπνιστό ταραμά και τριλογία από μοσχάρι γάλακτος, δηλαδή ψητό καρέ, κροκέτα και κιμάς σε λάχανο Savoy.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι σεφ προτείνουν σούπα κολοκύθας με κάστανα και μανιτάρια πορτσίνι, γαρίδες Κοιλάδος με ζωμό θαλασσινών και μοσχολέμονο, λαβράκι ψητό με μους από ρεβίθια, σαλάμι Λευκάδος και κύμινο και σιγομαγειρεμένο αρνί γάλακτος, το οποίο συνοδεύεται με πουρέ μήλου και πίκλες εστραγκόν.

Τα επιδόρπια δίνουν τον εορταστικό τόνο με κορμό κάστανο, μπισκουί matcha, cremeux passion fruit, παγωτό κονιάκ για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και «Χιονάνθρωπο» από cremeux σοκολάτας Valhrona 63%, μπισκότο αμυγδάλου, μους πραλίνας  και sorbet φραμπουάζ, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το χριστουγεννιάτικο μενού στοιχίζει 90€ και το μενού της Πρωτοχρονιάς 95€.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54

Μικρολίμανο, Πειραιάς

Τηλ. 210-52.28.400

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ