today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Σπασμωδικές κινήσεις και αυτοεξευτελισμός ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

 

Σε αυτοεξευτελισμό οδηγούνται ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση της πλειοψηφίας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή Δ. Παπαγγελόπουλο, να ζητήσει στοιχεία από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με το Noor1.

Όπως ειδικότερα αναφέρουν, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης σκευωρίας αντί του διεθνούς πραγματικού σκανδάλου της Novartis, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής οδηγείται πια στον αυτοεξευτελισμό επιχειρώντας να βαφτίσει ως “σκευωρία” και την υπόθεση του Noor1 με τους τόνους ηρωίνης.

Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Έτσι με τα έως τώρα δεδομένα, ο “προστατευόμενος” μάρτυράς τους Μανιαδάκης, αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων, ενώ η κατάθεση του κ. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο με αντιφάσεις και παλινωδίες.

Βέβαια, κανείς τους ούτε είδε ούτε άκουσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το κατηγορητήριο της ΝΔ.

Η χαριστική βολή ήρθε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης της ολομέλειας του συμβουλίου εφετών προς τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις, η ηγεσία της ΝΔ και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝΑΛ, επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα.

Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους, όχι όμως και την αυτογελοιοποίησή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ