today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Κροατία: “Πυρά” της αντιπολίτευσης κατά της υπουργού Παιδείας

Η κροατική κυβέρνηση απέρριψε ως αβάσιμη την πρόταση μομφής κατά της Υπουργού Παιδείας Μπλαζένκα Ντιβιάκ, που υπογράφηκε από 31 βουλευτές από κόμματα της αντιπολίτευσης και αποτελεί πρωτοβουλία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.
“Απορρίπτουμε απολύτως όλους τους ισχυρισμούς στην κίνηση (σ.σ. την πρόταση μομφής), συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών σχετικά με τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του εκπαιδευτικού τομέα, αλλά και των ισχυρισμών για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση – επισημαίνεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του κ. Πλένκοβιτς – έχει φροντίσει συστηματικά για τη βελτίωση του καθεστώτος των εκπαιδευτικών και του συνόλου των υπαλλήλων στον τομέα της εκπαίδευσης. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι, έχουν γίνει βελτιώσεις όσον αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας στον χώρο εργασίας και του εξοπλισμού των σχολείων και μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες οι μισθοί των εργαζομένων στον εκπαιδευτικό τομέα θα αυξηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ