today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στ.Πέτσας: Ανήθικη η επίθεση στον Αλκ.Στεφανή

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων», τονίζει σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει: «Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα;

Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;

Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Α.Στεφανής: Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής δίνοντας στη δημοσιότητα τα πτυχία του.

«Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρονιά 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού», πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας και σε υστερόγραφο συμπλήρωσε : «Υ.Γ.: Τα παραπάνω αποτελούν διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, ακολουθούμενες για την επιμόρφωση των στελεχών, στο πλαίσιο της επιζητούμενης αριστείας και όχι για τη λήψη επιδομάτων ή για ακαδημαϊκή καριέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ