Η Ζάκυνθος τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο. Πλήθος κόσμου και φέτος στη λιτανεία (βίντεο)

368

Με ηλιόλουστο καιρό και υψηλή θερμοκρασία η Ζάκυνθος τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και φέτος 17 Δεκεμβρίου 2019.

Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, στις 7.30 το ξημέρωμα η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ετελέσθη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11 ξεκίνησε η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου.

Την επισημότητα της εορτής ανήγγειλε η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παιανίζοντας.

Όπως μεταδίδει το imerazante.gr, tην Ιερή Πομπή πλαισίωσαν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

Μετά τη λιτάνευση στους δρόμους της πόλης στη Ζάκυνθο, το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου, αφού ευλόγησε το πλήθος των πιστών, επέστρεψε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.