today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Μ.Βορίδης: Κανένα ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ

«Κατόπιν συνεννοήσεώς μου με το υπουργείο οικονομικών, η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας στους γεωργικούς ελκυστήρες».

Αυτό τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε απάντησή του σε δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών τα οποία έκαναν λόγο για επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης «τυχόν επιβολή ενός τέτοιου μέτρου θα συνιστούσε εμπόδιο για την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την ίδια ώρα μάλιστα που με την απεμπλοκή των Σχεδίων Βελτίωσης συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση των γεωργικών μηχανημάτων, παρέχεται ένα ισχυρό κίνητρο στους αγρότες να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους».

«Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουμε συγκροτήσει επιπροσθέτως το Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων», από το οποίο, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός, ότι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορέσουν «να αντλήσουν χαμηλότοκα δάνεια, μακράς αποπληρωμής για να χρηματοδοτήσουν την εκμηχάνιση της καλλιέργειάς τους».

«Ως εκ τούτου, θα ήταν παράλογο από τη μία το υπουργείο να δημιουργεί όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη μετάβαση του Έλληνα αγρότη στη νέα εποχή και από την άλλη να τίθενται τέτοιου είδους προσκόμματα», καταλήγει ο κ. Βορίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ