today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Πατέντες ασφαλείας για προστασία του Iqos από το λαθρεμπόριο δημιούργησε η Παπαστράτος

Χιλιάδες πατέντες ασφαλείας έχει δημιουργήσει η Παπαστράτος, ώστε να προστατέψει το Iqos και τα αναλώσιμά του από το λαθρεμπόριο, επισημαίνει στο BnB Daily o Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος.
«Έχουμε, ήδη, χιλιάδες πατέντες, όσον αφορά και την ηλεκτρονική συσκευή, αλλά και το αναλώσιμο, την θερμαινόμενη ράβδο του Iqos», αναφέρει ο κ. Καργαρώτσος, τονίζοντας ότι «για τον καταναλωτή, το σημαντικό είναι να εμπιστεύεται μόνο το νόμιμο σημείο λιανικής και να μην ξεγελιέται από μια πιθανή χαμηλή τιμή, που μπορεί κάποιος να του δώσει, είτε σε ηλεκτρονικό/φυσικό κατάστημα, ή ακόμα χειρότερα, στο δρόμο. Η εταιρεία έχει λάβει υπόψη της όλα τα standards, για να έχει στα χέρια του ένα τέλειο προϊόν».
Όπως αναφέρει ο κ. Καργαρώτος, αν και η χρονιά πήγε πολύ καλά και έχει αυξηθεί η βάση των καταναλωτών, ο τελικός τζίρος θα διαμορφωθεί και από το πως πήγαν οι πωλήσεις των συμβατικών τσιγάρων συνολικά. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα παραδοσιακά τσιγάρα βαίνουν μειούμενα. Είναι μια σταθερή τάση τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος τα διακόπτει ή μειώνει την κατανάλωσή του και στρέφεται σε καλύτερες εναλλακτικές, όπως είναι τα θερμαινόμενα προϊόντα, το Iqos και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Αναφορικά με το αν υπάρχουν νέες αγορές, στις οποίες στοχεύει η εταιρεία για το 2020, ο κ. Καργαρώτος επισημαίνει ότι όλα εξαρτώνται από τη μητρική εταιρεία και τη ζήτηση. «Το Iqos έχει κυκλοφορήσει σε 51 χωρες, ενώ πρόσφατα άνοιξε η αγορά της Αμερικής, οπότε είναι θέμα αποφάσεων της μητρικής εταιρείας, για το ποιο εργοστάσιο, το δικό μας ή στην Ιταλία, θα αναλάβει την τροφοδοσία των νέων αγορών. Επίσης, η ζήτηση είναι ένας επιπλέον παράγοντας, που θα διαμορφώσει τις περαιτέρω αποφάσεις για τη νέα χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ