today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Βόμβα Ι.Αγγελή: Το FBI ενημέρωσε από το 2017 ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών στη Novartis

Έγγραφο «φωτιά» που αναφέρει ότι το FBI είχε ενημερώσει την εισαγγελία Διαφθοράς τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2017 πως δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Ιωάννης Αγγελής.

Στο επίμαχο έγγραφο – έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ  οι αμερικανικές αρχές απαντούν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Από την πλευρά του το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Η αποκάλυψη του εγγράφου προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις της κυρίας Τουλουπάκη και ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι με άνωθεν εντολή έστησε την σκευωρία κατά των 10 πολιτικών προσώπων.

Αυτό γιατί το επίμαχο έγγραφο δεν συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν και βρισκόταν στο συρτάρι της κυρίας Τουλουπάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ