today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Τι αποφάσισε το Νομικό Συμβούλιο για την καμπάνια της Coca Cola με τον Παρθενώνα

Εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης έκρινε το Νομικού Συμβούλιο του Κράτους την υπουργική απόφαση που προβλέπει διαδικασία αδειοδότησης εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού για «αναπαραστάσεις μνημείων». Παράλληλα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάνθηκε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να επιβάλλει τέλη σε βάρος της C.C (εννοεί την Coca Cola) για την χρήση της αναπαράστασης του αρχαίου μνημείου, με βάση την Υπουργική Απόφαση.
Ύστερα από την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού συνεπάγεται πρώτον ότι η απόφαση Ζορμπά κρίνεται καταργητέα και ανακαλείται και δεύτερο ότι «οι καταγγελίες περί δήθεν απώλειας εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου εκατομμυρίων ευρώ, εξ αιτίας της μη εφαρμογής της απόφασης Ζορμπά, και τα λεχθέντα περί της δήθεν ανοχής της σημερινής πολιτικής ηγεσίας προς την «εταιρεία C. C. (Coca Cola)», όχι μόνον αποδεικνύονται κενές περιεχομένου, αλλά ενέχουν συκοφαντική δυσφήμιση».
Υπενθυμίζεται ότι τρεις ελληνικές εταιρείες αναψυκτικών και συγκεκριμένα η Λουξ, η Βίκος και η ΕΨΑ είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, ζητώντας την απόσυρση της προωθητικής ενέργειας της Coca Cola, η όπου απεικονίζονταν ο Παρθενώνας και η Βουλή των Ελλήνων σε «συλλεκτικά» της μπουκάλια. Μάλιστα, Λουξ και ΕΨΑ προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και κατέθεσαν μήνυση εναντίον της πολυεθνικής εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ