Στον εισαγγελέα του Α.Πάγου συνδικαλιστές αστυνομικοί για τις δηλώσεις της Ν.Κασιμάτη

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους, Βασίλη Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, προκειμένου να ενημερώσουν για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος των αστυνομικών.

Οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της εν λόγω βουλευτού, αλλά και αγωγές.

Ακόμη, οι συνδικαλιστές επισήμαναν ότι σκοπός των δηλώσεων της κ. Κασιμάτη, ήταν η στοχοποίηση των αστυνομικών οργάνων.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών και έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Από την πλευρά της, η Εβίτα Βαρελά επισήμανε ότι οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς» είπε ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας και προσέθεσε ότι «οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε: «Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”».