today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Poundland: Ερχεται στην Ελλάδα

Σε Ελλάδα και Ιταλία στρέφει το στόχαστρό της η ιδιοκτήτρια της βρετανικής χαμηλού κόστους αλυσίδας Poundland, στην προσπάθειά της να τριπλασιάσει τζίρο και κερδοφορία μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
Η Pepco, η οποία ανήκει στον δοκιμαζόμενο οικονομικά νοτιοαφρικανικό όμιλο Steinhoff ανοίγει ήδη 300 καταστήματα τον χρόνο στις βασικές αγορές της στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Άντι Μποντ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας σουπερμάρκετ Asda, οι αγορές της νότιας Ευρώπης έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις αγορές στις οποίες έχει ήδη παρουσία η αλυσίδα.
«Είναι δίπλα σε υφιστάμενες αγορές, έχουν πολλούς ελκυστικούς καταναλωτές που θα τους άρεσαν τα προϊόντα μας και είναι αγορές όπου το φθηνό λιανεμπόριο είναι λιγότερο ανεπτυγμένο», δήλωσε στους Financial Times.
Σύμφωνα με τον κ. Μποντ, αν και ο όμιλος δεν έχει θέσει ακόμη συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, τα νέα καταστήματα, σε συνδυασμό με τις περικοπές δαπανών στην Poundland, μπορούν να φέρουν διπλασιασμό κερδών σε πέντε χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ