today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

MyMarket: Επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ

Με άνοδο τζίρου 6% αναμένεται να κλείσει το 2019 η ΜETRO (MyMarket), με τον κύκλο εργασιών της για φέτος να ανέρχεται 1,26 δις ευρώ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Μetro Αριστοτέλης Παντελιάδης, η ανάπτυξη αυτή προέρχεται κυρίως από οργανική ανάπτυξη ενώ σημαντική άνοδος θα καταγραφεί και όσον αφορά την καθαρή κερδοφορία του Ομίλου που το 2018 κυμάνθηκε περι τα 9 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Παντελιάδης οι ρυθμοί αυτή ανάπτυξης καταγράφονται όχι μονο στον τομέα λιανικής (ΜyMarket) της Metro αλλά και στην χονδρική (Cash & Carry), η οποία σαν αγορά τα τελευταία χρόνια γνώριζε κάμψη.
H Metro σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ το 2020. Αυτές αφορούν την δημιουργία 6-8 νέων καταστημάτων λιανικής αλλά και στην σημαντική επέκταση των αποθηκευτικών χώρων του Ομίλου.
Αυτή την στιγμή ο Όμιλος διαθέτει 3 Κέντρα Διανομής (Οινόφυτα, Μάνδρα, Θεσσαλονίκη) ενώ από το πρώτο δίμηνο του 2020 θα ξεκινήσει την λειτουργία του και ένα 4ο στην Μαγούλα για είδη ψυγείου. Επίσης, η Metro σχεδιάζει τον διπλασιασμό του κέντρου στην Μάνδρα και την προσθήκη περίπου 20.000 τμ στο Κέντρο των Οινοφύτων. Συνολικά μέχρι το τέλος του 2021, αναμένεται να έχουν προστεθεί 45.000 τμ στους απθηκευτικούς χώρους του Ομίλου. Ακόμη η εταιρεία επενδύει σημαντικά στα φρέσκα τμήματα των καταστημάτων, όπου στόχος όπως ανέφερε ο κ. Παντελιάδης είναι η ΜyMarket να παρέχει την καλύτερη μαναβική. Σε αυτό το πλαίσιο έχει, μάλιστα, εμπλουτίσει την γκάμα της με περισσότερους από 2000 νέους κωδικούς που ακολουθούν τις νέες τάσεις της σύγχρονης διατροφής και της ανάγκης για ευεξία.
Ακόμη η Μetro έχει αναπτύξει ένα νέο concept, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά σε κατάστημα 1000 τμ στην Γαστούνη. Όπως σημείωσε ο κ. Παντελιάδης, το νέο αυτό concept επιτυγχάνει τον πολύ δύσκολο συνδυασμό του «θερμού» περιβάλλοντος με την σύγχρονη φιλοσοφία και θα εφαρμόζεται σε όλα τα καταστήματα ΜyMarket που θα ανοίγουν ή θα ανακαινίζονται στην συνέχεια. Διευκρίνισε πάντως δεν αναμένεται να ανακαινισθεί εκ νέου όλο το δίκτυο με βάση την συγκεκριμένη φιλοσοφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ