today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

MRB: 12,3% η Ν.Δ. μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για Π/Θ ο Κ.Μητσοτάκης

Χρυσοχοΐδης, Δένδιας, Κικίλιας δημοφιλέστεροι υπουργοί

Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Έπονται: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 6,5%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται από τους ερωτηθέντες καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.
Στην κούρσα για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της MRB δείχνουν πως πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας, τρίτος είναι ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Στην παράσταση νίκης προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν«Αλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.
Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελαν να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.
«Ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές;»: Το 35,5% απαντά ΝΔ και το 46,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.
«Πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές;»: Το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».
Στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές;», το 64,3% απαντά ότι «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».
Ως προς την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία, ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ