today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Η νέα Mercedes-Benz GLA

Η νέα GLA είναι το όγδοο μοντέλο που προστίθεται στην τρέχουσα γενιά compact αυτοκινήτων Mercedes-Benz και έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα της στην συγκεκριμένη κατηγορία. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ψηφιακή παγκόσμια παρουσίαση, συγκεντρώνοντας την προσοχή χιλιάδων δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο που είδαν πρώτοι το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Κίνα την άνοιξη του 2020 και αργότερα σε όλο τον κόσμο.

Η νέα GLA απέκτησε ακόμη πιο επιβλητικό παράστημα από το προηγούμενο μοντέλο με το ύψος της να φτάνει πλέον τα 1611 χιλιοστά (1616 με τις ράγες οροφής), δηλαδή τουλάχιστον δέκα εκατοστά υψηλότερη. Η επίσης υψηλότερη θέση καθίσματος που χαρακτηρίζει το SUV συνοδεύεται από μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος στην μπροστινή σειρά. Ο χώρος ποδιών για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ πιο γενναιόδωρος παρόλο που το μήκος της νέας GLA έχει μειωθεί κατά ενάμισι εκατοστό. Στα αδιαμφισβήτητα off-road χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται το κάθετο μπροστινό τμήμα, οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω και οι περιμετρικές, προστατευτικές επενδύσεις.

Το μοντέλο κάνει ακόμη ένα βήμα ως προς την ασφάλεια που παρέχουν τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργίας προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Η GLA έχει τη δυνατότητα να αντιδρά όταν αδρανεί ο οδηγός. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις να πραγματοποιεί αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της. Με ταχύτητα έως 60χλμ/ώρα το σύστημα μπορεί να επιβραδύνει όταν ανιχνεύει σταματημένα οχήματα και πεζούς να διασχίζουν τον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο.

«Το λανσάρισμα της νέας GLA σηματοδοτεί την κορύφωση της πλήρους ανανέωσης της οικογένειας compact αυτοκινήτων μας” τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG και υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων Mercedes-Benz, Britta Seeger.

Η νέα GLA θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη την άνοιξη του 2020 και θα είναι διαθέσιμη στις εκθέσεις των ΗΠΑ και της Κίνας στις αρχές του καλοκαιριού του 2020. Η GLA παράγεται στα εργοστάσια Rastatt (Γερμανία), Hambach (Γαλλία) και Πεκίνο για την τοπική αγορά της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ