today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε τη δουλειά του γιου του Χάντερ σε ουκρανική εταιρεία

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, αντίθετα με τα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε τον γιο του Χάντερ ο οποίος ήταν επί πέντε χρόνια επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, ένα θέμα για το οποίο επικρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι τον πρώην αντιπρόεδρο.

«Δεν γνωρίζω τι έκανε», δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ.

«Γνωρίζω ότι ήταν στο διοικητικό συμβούλιο. Το έμαθα αφού ανέλαβε τη θέση και αυτό ήταν», πρόσθεσε, τονίζοντας όμως ότι όλα αυτά δεν έχουν σημασία γιατί «έχω εμπιστοσύνη στον γιο μου».

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο ο πρόεδρος Τραμπ άσκησε πιέσεις στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να ερευνήσει τους Μπάιντεν, κυρίως σχετικά με τη δουλειά του Χάντερ, ο οποίος αμειβόταν με 50.000 δολάρια τον μήνα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είτε ο Τζο είτε ο Χάντερ έκαναν κάτι παράνομο, ενώ ο ίδιος ο γιος του πρώην αντιπροέδρου επεσήμανε τον Οκτώβριο ότι δεν έκανε κάτι «ανάρμοστο», αν και παραδέχθηκε ότι επέδειξε «ελλιπή κρίση» όταν δέχθηκε να αναλάβει τη θέση.

Όμως ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε χθες ότι τα μέλη της οικογένειάς του «δεν θα έχουν σχέσεις με καμία ξένη επιχείρηση εξαιτίας αυτού που συμβαίνει με την τρέχουσα κυβέρνηση», καθώς τα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθούν να συναλλάσσονται με εταιρείες στο εξωτερικό.

«Αν θέλετε να μιλήσουμε για προβλήματα, ας μιλήσουμε για την οικογένεια Τραμπ», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ