Ιράν: Προϋπολογισμό “αντίστασης” στις αμερικανικές κυρώσεις κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο Ροχανί

130

Ο Χασάν Ροχανί κατέθεσε σήμερα στο κοινοβούλιο έναν, όπως τον χαρακτήρισε, “προϋπολογισμό αντίστασης” στις ασφυκτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη χώρα του οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού προέδρου στο κοινοβούλιο, τις οποίες επικαλείται ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Ιράν.

“Το επόμενο έτος, όπως και το τρέχον, ο προϋπολογισμός μας θα είναι ένας προϋπολογισμός αντίστασης και επιμονής κατά των κυρώσεων”, σημείωσε ο Ροχανί.

Ο προϋπολογισμός αυτός αποσκοπεί στην αντίσταση στις αμερικανικές κυρώσεις, περιορίζοντας την εξάρτηση από τις εξαγωγές πετρελαίου, διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

“Είναι ένας προϋπολογισμός αντίστασης στις κυρώσεις (…) με την ελάχιστη δυνατή εξάρτηση από το πετρέλαιο”, υπογράμμισε ο Ροχανί, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλέστηκε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε πέρυσι τις ΗΠΑ από διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στη χώρα αυτή, οι οποίες επικεντρώνονται στον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό της τομέα.