today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Τι ψάχνουν Γερμανοί και Ολλανδοί στα ελληνικά τρόφιμα

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από Ολλανδούς και Γερμανούς επενδυτές, για να αναλάβουν την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων σύμφωνα με όσα λέει ο Chris Allen, σύμβουλος για ζητήματα Ανάπτυξης και Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως υπογραμμίζει, η Ελλάδα έχει αρκετά ποιοτικά προϊόντα, ωστόσο όπως αναφέρει το πρόβλημα έγκειται στο πώς αυτά μπορούν να εξαχθούν στις διεθνείς αγορές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Chris Allen, το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά της χώρας σας είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Οι εταιρείες, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα της χώρας, ενδιαφέρονται κυρίως στο να εξάγουν την ελληνική παραγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Chris Allen, στην Ελλάδα υπάρχουν δομικά προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των επενδυτών. «Τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσήλωση και εντατικές προσπάθειες», σημειώνει ο Chris Allen και προσθέτει πως «το φορολογικό και η παροχή κινήτρων προς τους επενδυτές είναι σωστά μέτρα». Ωστόσο, «στον εταιρικό φόρο υπάρχουν περαιτέρω κινήσεις διορθωτικές, που μπορούν να γίνουν προς την ίδια κατεύθυνση», ενώ ανέφερε πως η μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας των νόμων είναι κινήσεις, που σίγουρα θα φέρουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ