today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Blockchain: Εξοικονόμηση 31 δισ. δολάρια στη βιομηχανία τροφίμων

Η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 31 δισ. δολάρια, έως το 2024, εάν οι εταιρείες χρησιμοποιήσουν τεχνολογία Blockchain, για την παρακολούθηση των αλυσίδων εφοδιασμού, σύμφωνα με νέα μελέτη της Juniper Research.
Η νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η υιοθέτηση του Blockchain θα μειώσει το κόστος των λιανοπωλητών.

Το blockchain παρέχει μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου όλα τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια και στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι αγρότες, οι έμποροι λιανικής και στο τέλος ο ίδιος ο καταναλωτής.

Τα δεδομένα αυτά δεν μπορούν να αλλοιωθούν και έτσι οι εταιρείες θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πλατφόρμα Walmart China Blockchain. Επεξεργάζεται ήδη 23 σειρές προϊόντων, ενώ άλλες 100 αναμένεται να προστεθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Καλύπτει 10 κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του νωπού κρέατος, του ρυζιού, των μανιταριών και του μαγειρικού λαδιού, μεταξύ άλλων.

Η πιο σταθερή λύση παραμένει η IBM Food Trust, με περισσότερες από 188 εταιρείες, όπως οι Nestle, Dole, Carrefour, Deloitte, Walmart, μαζί με πολλούς αγρότες. Η λύση έχει επίσης πάνω από 700 χρήστες και 18 εκατομμύρια συναλλαγές, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 17.000 προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ