today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης : Νιώσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθήνα

Για έναν ολόκληρο μήνα δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την Αθήνα σε όλες τις συνοικίες της. Εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες & pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια 1 φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις περιλαμβάνει το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης.

Ήδη, η πρωτεύουσα έχει «πλημμυρίσει» από χριστουγεννιάτικα φώτα τόσο στο κέντρο όσο και σε όλες τις συνοικίες της, με την πολύτιμη συνδρομή εταιριών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων, μέσα από την πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την πόλη σου», ενώ και οι χριστουγεννιάτικες δράσεις έχουν ξεκινήσει.

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στη γιορτινή Αθήνα ένα Christmas Light Festival με πρωτότυπες διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αστέρια, ένα πολύχρωμο δάσος από pixels, μαγικά γκι και όχι μόνο.

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα θα ανάψει την Τρίτη, 10 του μηνός, με μεγάλη συναυλία στη συνέχεια, με την Έλενα Παπαρίζου, την Idra Kayne, τον Ίαν Στρατή, την Athens Big Band και τους Batala Atenas. Και φυσικά, γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι γιορτές! Το επόμενο διάστημα, από την σκηνή της πλατείας Συντάγματος θα περάσουν και οι Tamta, Onirama, Tonis Sfinos, Μύρωνας Στρατής, Μαρίνα Σάττι & fonés, Polkar, MC Yinka & the Fuzics και πολλοί ακόμα.

Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 Δεκεμβρίου, μερικά από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Museum of Illusions Athens εγκαθίστανται σε ένα pop-up μουσείο και θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σ’ ένα κόσμο γεμάτο…χριστουγεννιάτικες ψευδαισθήσεις.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο, τον Πολυχώρο «’Αννα & Μαρία Καλουτά», τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθηση και τις παιδικές χαρές.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 21 Δεκεμβρίου και με την υπογραφή του δημιουργού, Γ. Δ. Λεμπέση, οι πιο αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν μοιράζοντας χαρά, με παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα happenings. Ο δήμος υπόσχεται ότι φέτος θα «ζήσουμε την πιο παραμυθένια παραμονή Χριστουγέννων που έγινε ποτέ».

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, συνοδεία ενός εντυπωσιακού οπτικοακουστικού show από το Athens Digital Arts Festival, με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο.

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε ένα super cozy υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Συντάγματος, «με ένα εντυπωσιακό show», όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα για το θέμα αυτό. Θα περιλαμβάνει πολλή μουσική, κέφι, χορό, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη, συνθέτοντας «ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα», στο οποίο θα συμμετέχουν η Demy, η Ήβη Αδάμου, η Josephine και η χορευτική ομάδα Wolves. Τον ρόλο των headliners θα έχουν οι ΜΕΛΙSSES.

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπακογιάννης, «η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα, τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό». Και τόνισε ότι «ο δήμος των Αθηναίων, αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζει μία διαφορετική προσέγγιση σε τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο να εξελίσσονται και να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ