today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Το MG plug-in υβριδικό θα λανσαριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το υβριδικό MG HS, θα εξαχθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη από την Κίνα, ανακοίνωσε η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor. Η κινεζική εταιρεία που κατέχει το σήμα της βρετανικής μάρκας, σχεδιάζει να παραδώσει την έκδοση plug-in του συμπαγούς crossover MG HS, στις διεθνείς αγορές.

Μετά την κυκλοφορία στην κινεζική εγχώρια αγορά, το όχημα θα εξαχθεί για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Η SAIC δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο εξαγωγής για το συγκεκριμένο όχημα.

Το plug-in MG HS, παρουσιάστηκε στην Κίνα στην έκθεση αυτοκινήτου στη πόλη Κουανγκτσόου, εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας. Έχει πληθυσμό περίπου 13.080.500 κατοίκους. Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Τζου Τζιανγκ και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας. Η τιμή της βασικής έκδοσης για την αγορά της Κίνας καθορίστηκε στα 26.960 δολάρια, μετά από κρατικές επιδοτήσεις.

Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της SAIC στη πολη Νίνγκντε, στην ανατολική Κίνα. Το εργοστάσιο, άνοιξε τον Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει το κέντρο εξαγωγής της εταιρείας. Το plug-in υβριδικό είναι εφοδιασμένο με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 και τη δεύτερη γενιά του υβριδικού συστήματος plug-in, που ανέπτυξε η εταιρεία. Το υβριδικό σύστημα προσφέρει μέγιστη ισχύ 430 ίππων και μέγιστη ροπή 48,8 χλγμ. Αυτή η ενέργεια επιτρέπει στο όχημα να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,6΄΄, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Το plug-in HS είναι το τρίτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στη γκάμα της MG. Εχουν ηδη παρουσιαστει το σενταν MG6 και το αμιγώς ηλεκτρικό crossover EZS.

Τον Ιούλιο, το ηλεκτρικό EZS, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της MG, έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τότε εξήχθη επίσης στις Κάτω Χώρες και τη Νορβηγία, σύμφωνα με την SAIC. Το 2005, η Nanjing Auto, επίσης κρατική αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, αγόρασε το εμπορικό σήμα από την πτωχευμένη αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου MG Rover. Δύο χρόνια αργότερα, η Nanjing Auto αγοράστηκε από την SAIC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ