today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Prem Watsa: Τι έκανε στην Αθήνα

Ο γκουρού των αγορών, ο Ινδοκαναδός Prem Watsa, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, επανεπιβεβαίωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει, να εμπλουτίσει το ήδη πλούσιο και προσοδοφόρο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο, αλλά και να…παρασύρει κι άλλους επενδυτές.

O P. Watsa, επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό για δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών, όχι μόνο ως κορυφαίος ξένος επενδυτής στη χώρα μας, αλλά και ως πρεσβευτής άλλων εν δυνάμει επενδυτών, κυρίως από τη Βόρεια Αμερική, καθώς διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο επαφών σε Καναδά και ΗΠΑ.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι η συνάντηση που είχε ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο, παρουσία των CEOs της Εurobank, Φωκίωνα Καραβία και της Εurolife, Αλ. Σαρρηγεωργίου και Γιώργου Χρυσικού, μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ της Εurobank.

Ο P. Watsa, διαβεβαίωσε την ηγετική ομάδα της Eurobank ότι συνεχίζει να τη στηρίζει και σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε ενδιαφέρον για τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού. Υπενθυμίζεται ότι τα Αστέρια της Γλυφάδας, ένα από τα φιλέτα της Αττικής Ριβιέρας βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Εurobank, o Iνδοκαναδός επενδυτής είχε την ευκαιρία να έχει μικρής διάρκειας συνομιλία με τον CEO της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, καθώς στο Mποδοσάκειο Ιδρυμα η Lamda είχε παρουσίαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε πάνω από 100 επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ