today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Πλαστικά Θράκης: Μειώνει την έκθεση στην αγορά γεωυφασμάτων της Αμερικής

Αναδιάρθρωση των συμμετοχών του ομίλου ολοκλήρωσε η διοίκηση της Πλαστικά Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε την οριστική παύση της εντάσεως εργασίας παραγωγικής διαδικασίας υφαντών μεγασάκων (FIBC) στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία οργανικά υπάγεται στη θυγατρική Thrace Ipoma AD, και την αντικατάσταση του παραγόμενου όγκου από υφιστάμενους και νέους υπεργολάβους (sub-contractors).

Επίσης αποφάσισε τη στρατηγική εστίαση στις δραστηριότητες της Ευρώπης και τη μείωση της παρουσίας στην αγορά των γεωυφασμάτων στην Αμερική. Γι’ αυτόν τον λόγο θα προχωρήσει η μεταφορά της γραμμής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc., η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και η εγκατάστασή της στην 100% θυγατρική εταιρεία Don & Low Ltd, η οποία εδρεύει στο Φόρφαρ της Σκωτίας. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των προϊόντων της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της βορειοδυτικής Ευρώπης. Η μεταφορά της γραμμής θα αρχίσει στα τέλη του 2019 και η εγκατάστασή της θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Don & Low Ltd, κατά το ποσό των 3 εκατ. στερλινών Αγγλίας, η οποία θα καλυφθεί στο σύνολό της από τη μητρική εταιρεία, με σκοπό την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και εγκατάστασης της γραμμής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunch), καθώς και τη διασφάλιση του αναγκαίου κεφαλαίου κίνησης για τη λειτουργία αυτής.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η Πλαστικά Θράκης σταματά επίσης την παραγωγή υφαντών μεγασάκων στη Σόφια της Βουλγαρίας, αντικαθιστώντας τον παραγόμενο όγκο από υφιστάμενους και νέους υπεργολάβους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ