today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Μπερνάρ Αρνό: Κέρδισε 2,85 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Πλουσιότερος κατά 2,85 δισ. δολάρια, μέσα σε μία μέρα έγινε ο Μπερνάρ Αρνό.
Αιτία είναι η συμφωνία για την εξαγορά του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων Tiffany & Co.
Οι μετοχές της LVMH άνοιξαν 1% υψηλότερα τη Δευτέρα το πρωί, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της συμφωνίας, ενώ συνέχισαν να σκαρφαλώνουν και την Τρίτη. Η άνοδος αυτή των μετοχών επέτρεψε στον Αρνό να βρεθεί πάνω από τον δεύτερο τη τάξει Μπιλ Γκέιτς και πρόσκαιρα να γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης, ο Γκέιτς ανέκτησε τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με καθαρή θέση ύψους 107,5 δισ. δολαρίων, με μόλις 100 εκατ. δολάρια περισσότερα από τα 107,4 δισ. δολάρια του Αρνό.
Η εξαγορά του οίκου Tiffany, ύψους 16,2 δισ. δολαρίων, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ομίλου LVMH. Ο γαλλικός όμιλος θα αποκτήσει τον εμβληματικό οίκο κοσμημάτων έναντι 135 δολαρίων ανά μετοχή, σε μετρητά – τιμή σχεδόν 2 δισ. δολάρια υψηλότερη από την αρχική προσφορά που είχε υποβάλει η LVMH τον Οκτώβριο. Έτσι, η Tiffany θα προστεθεί στα περισσότερα από 70 brands πολυτελών ειδών που κατέχει η LVMH, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι φίρμες Fendi, Bulgari, Dom Pérignon και Givenchy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ